SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Wednesday, February 15, 2006

Sahabat Oh Sahabat!!

Bismillah al-rahman al-rahim...
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani..pada hari ini hamba-Mu ini yang bernama Firdaus Ashraf Alhamdulillah masih boleh bernafas dan dan menjalani kehidupan yang baik seperti selalu.. 10 Q Allah... :)

Pertamanya maaf buat rakan sekelas Suziliyana @ Suzy yang terasa kecik ati kat beta sebab tak tulis nama dia kat kehadiran reunion tu..siap tulis kat testi frenster lagi adoii...sorryy bebanyak..ampunnn..ampunn..kesilapan atas kelemahanku sebagai manusia...dah edit balik..so sorry ye..hmm..

Semoga diampunkan..minggu2 yang berlalu ni boleh la dikatakan minggu sahabat buat ku..walaupun takde dalam kalendar sambutan ni..tapi lehla aku iktiraf sendiri..hehe..kalau nak diingat bermula dengan trip ke Port Dickson yang kecoh sangat tu..akupun jadi konpius nak ikut Bas PKMK (anak Kedah) ke tak..last tertidur jaga lewat..kena tinggal bas..

Dan bermulalah kisah sahabat berlima Aku, Paijan atau Za Raul, Dani, Pit shah dan Boby pergi ke Port Dickson naik kereta BEY289 aku...lawak giler...tak puas hati punya pasal kami sanggup pi PD..pegi pulak dah lewat so bersantai ajela..takde la kesempatan untuk mandi..Nila petama kali aku sampai ke PD..nak kata best tu..samaja macam pantai lain kot..Apepun Malaysia memang indah..adela gambar sesikit kami tangkap aku dah update kat Galeri Gambo aku kat tepi tu..tengok la kalo sudi..hehe..

Pastu yang terbaru ialah sebelum balik umah ni aku lepak dan melepak umah Azhar Amari member aku..alah yang Bradshaw tu..hehe..Jumaat aritu ujan sepanjang lepas semayang Jumaat melarat sampai ke malam..Pit Shah antar aku ke Komuter UKM. Pastu aku amik train ke Shah Alam. Sampai Stesen Azhar ngan Iwan amik aku. Kami lepak kat Maple Shah Alam..Aisey..memang idup kena mapley ke?..hehe..kat Bangi Mapley..gi Shah Alam Mapley..balik Tepeng pun Mapley..gilo apo..time lepak tu..aku jumpa balik member2 lama SMKASAS yang dok kat Shah Alam. Antaranya Edry yang dah tinggi lampai, Amir yang besaq, Pesal rehan yang maintain je sejak dulu dan Misyahel yang nampak macam tak berubah tapi hidung semakin mancung hehe... sahabat oh sahabat...

Jadi meriah plak mapley tu sebab member2 dorang pun ade juga time tu..macam semua orang Perak jugak je.. Pastu aku ikut Azhar dan Iwan pulang ke umah Azhar yang buat petama kalinya aku nak jejak kat Subang Jaya tu.. sebelum tu dorang bawak aku ke Uptownce dulu..fuh nipun baru petama kali sampei gak..dorang cakap yang ni tak best sangat macam yang lama dulu..hmm..tetiba kat sini Ayie plak muncul ngan aweqnya..member SMKASAS jugak la..dia siap dah ada MYvi lagi..

After that kami gi umah Azhar..dalam rumah dia lengkap serba serbi..best giler. Siap ada Astro dan tV yang besar..Badan aku dah start lemah time ni..malam tu tidur dalam keadaan nak demam. Sabtu tu aku demam..tapi kuatkan semangat ke Low Yatt seperti yang dirancang jugak. nak beli External Hardisk sebenarnye..kat sini plak first time naik Monorail..Jumpa Luthfi Mail jugak member SMKASAS kat KL Sentral dia tengah rehat keje..dan kat Low Yatt jumpa Fikar plak ngan aweqs nya..Fikar pun member SMKASAS aku dulu..memang minggu jumpa member2 lah minggu ni :)

Setelah beli hard disk..kami bertiga makan nasik lemak kat Pantai Dalam pastu balik umah..cadang nak tengok game Liverpool tapi ada live Perak vs Telekom plak..layan dua2 la..Livepool menang ngan Wigan..Perak pun menang 2-0 Keita manjou score dua2 gol..best betoi..pastu layan game mendebarkan Arsenal Bolton 1-1 last resultnya..game memang power gila lah..memang badilah Bolton ni buat Arsenal. Chelsea plak kena titik 3-0 ngan Boro malam ni.Game MU malas nak layan.Ar layan la dengan bangganya team dia tu belasah Portsmouth..adoi jiwa kacau..

Ahad aku balik umah sampai petang..cuti midsem sebenarnya sekarang ni..punyala banyak keja sekarang ni yang tetangguh..tensen beb..dalam cuti ni jugak sahabat baikku tepon dari Ireland sana setelah dia 'hilang' dengan lamanya..Syukur dia masih ingatkan aku. Pastu dengan Syukur kat German pun adala chat jugak sesama. Siap diapun frust bila Arsenal semalam kalah ngan Liverpool gol last menet Garcia..semalam gak aku kuar Tepeng ngan E dia tolong aku bawak pi kedai spek sebab kanta aku belah kiri patah..abis rm45 buat kanta baru..pastu kamin makan popiah kat tempat biasa..hmm

Tadi aku pi tolong abah bayar bil2 pastu beli tiket untuk aku sama. Esok balik bas kol 3.45..fuh..sepanjang cuti ni jugak banyak yang aku dah donlod dan external harddisk aku bukannye kosong lagi..hehe..wokeh..dapat gak update blog ni..kepada sahabat-sahabat..aku amat menghargai anda semua..sapalah YoS kalau dia sorang-sorang... Tima kasih sahabat..Harap semua sihat sejahtera :)

p/s: Sedekah AlFatihah buat ayah sahabat ku Nor Lela dan Syarifah Alawiyah yang ayah mereka telah kembali ke Rahmatullah baru2 ini..Al Fatihah

2 comments:

ju_on said...

cuti jangan x cuti..hehe..sahabat memang penting lah..

blind boy said...

hai.long time no see?how Perak?heheh