SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Tuesday, April 04, 2006

Heloo....

Bismillah Al-Rahman Al- Rahim

Setelah agak lama tak update blog arini berjaya gak luangkan sedikit masa untuk meng’update’ nya :) ..

Harap semua makhluk2 ciptaan Allah yang membaca tulisan ini semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtrera hendaknya dan sentiasa dirahmati Allah.. Harini sudah 4hb April 2006 ..bermakna saat2 genting semakin hamper.. banyak benda kena settle dalam masa yang amat singkat ini..

Pertama Projek Ilmiah aku atau nama glamernya tesis masih jauh lagi perjalanan. Kedua nak kene ujian syafawi Qiraat Hafazan tarikh last 16 atau 14/04 ni… Pembetulan Kajian Hadis pun lintang pukang lagi.. dan paling menakutkan final exam yang start 19hb dan juga exam terakhir bagiku.. Pasni lehla memikirkan masa depan nak keje ape plak..huhu..syahdu syahdu…

2 minggu lepas aku dan rakan2 disibukkan dengan dinner yang macam2.. aku saja ada 3 diner berturut-turut iaitu diner Fakulti Pengajian Islam, Dinner Atlit UKM dan last sekali dinner Kolej Ibrahim Yaakob.. Cuma terkilan x dapat gi dinner Jabatan Usuluddin Falsafah.. x cukup budget la nak pi…tengok balik rakaman video macam best ja dorang makan hehehe..

Jumaat lepas aku dan rakan2 UKM (Pakli, Dila) diziarahi Azhar dan Irwan..Kami makan malam kat Yunkies Hut.. Iwan yang belanja..maklumlah beliau dahpun bekerja..Paling best dia naik Walkswagen..dapat gak aku merasa naik hehe.. tutur join kami ialah member Dila yang nama Ayu tu..dulu diapun dok KIY..

Jumaat tu jugak ayah aku – Ustad Mad Taib telah melapor diri kat ofis baru dia kat PutraJaya sebagai Pengarah Kurikulum Jabatan Pendidikan Islam & Moral (JAPIM) Pasni kami jadi warga PutraJaya lah hehe.. Ahad ni dari Taiping, my parents akan datang ke rumah baru kami kat Desa Saujana PutraJaya.. Aku dan adik beradikku bertiga mungkin akan join untuk tengok umah baru tu..Mak aku cakap umah kampung ja.. 5 minit dari PutraJaya.

Pasni lehla selalu melawat member2 kat UKM yang masih study kat sini..member2 pun lehla pi lepak umah aku time umah aku kosong (ustad Mad selalu out station daa) hehe.. Ahad ni jugak ada pertandingan memancing kat Tasik CyberJaya. Aku dan rakan2 akan jadi Marshall pertandingan tu..harap2 takde ape2 yang buruk terjadi..

Pasal bola plak memang cayalah Arsenal sekarang ni..Harap2 esok leh lepas Champion League lawan Juventus.. hanya perlu seri 0-0 atau kalah 1-0.. bertahanlah team kesayanganku hehe..Malam ni Lyon vs Milan tengok ajela..sokong je sapa menang.. Esok Barcelona vs benfica sokong sapapun tatau.. tengok aje.. ujung minggu nipun menjanjikan ke best’ an apabila Arsenal jumpa Manchester United…badi sungguh..cukup susah mau menang… kalini harap leh menag lawan MU..busuk2 pun seri jadilah..takut kalah ja.. Arsenal kena kejar no 4 untuk Champion League tahun depan huhu.. silap awal2 aritu macam lemah skit.. sekarang memang mantap abis…

Perak plak masih mendahului Liga Super tetapi masih amat getir nak jadi juara.. FA Cup jumpa Perlis plak..team badi la jugak.. hara2 perak leh berjaya tahun ni..sure lah..hmm.. walaupun nak pindah Selangor tapi tetap orang Perak..Perak no 1..Arsenal no 1..hehe..Chaiyok Chaiyok..

Hmm mungkin setakat ni dulu sdikit berita sensasi dari aku hehe..pas abis antar tesis nanti sure lah banyak aku leh ngarang sebab time tu sure lah dah boring sebab tatau nak watpe plak.. Diharap semua dapat mendoakan kejayaan ku.. Wokeh.. Nak gi exercise jap.. Semua rakan2 jaga diri bebaik ..Wassalam…

p/s: lupa lak kepada member2 yang belum join frenster batch 1996-2000 smkasas sila add di – kasas96_00@yahoo.com.my

dan member StPM/Stam tahun 2002 kat KISAS leh add di mte0102@yahoo.com.my wassalam ..buy bye

2 comments:

siti said...

amboi...jgn lupa kat taman menteri tmpt membesar..hihi....dh jd org putrajaya ye...

8n21cfbv said...

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.