SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Monday, March 08, 2010

sihir

Alhamdulillah..

Sihir.. siapa tahu tentang sihir? gejala-gejala sihir? tanda-tanda sihir? siapa yang terlibat dengan sihir? cara mengatasi sihir?

Alhamdulillah saya ada tahu sedikit tentang sihir selepas diri sendiri terkena.. hasad dengki adalah punca utama sihir.. namun siapa yang membuat sihir orang tersebut tidak termasuk kategori hasad lagi.. tapi husuud...

Kasihan golongan membuat sihir ni sebenarnya.. sungguh kasihan..mati dengan meninggalkan amalan di dunia sahaja.. amalan tak dapat dibawa bersama ke akhirat.. sebab itulah siapa yang ingat sihir tu perkara ringan orangg itu salah sangat-sangat.. walaupun dia mohon maaf pada mangsanya dan mangsanya memaafkan kembali.. namun disisi Tuhan orang itu sudah syirik dan menduakan Tuhan.. mohon pada Syaitan.. buat kerja aniaya orang.. apa yang dapat? kalau orang yang kita aniaya mati apa yang kita dapat? puas hati setakat mana?dahla bekawan dengan setan.. orangpun menyumpah-nyumpah.. Tuhan pun benci.. jadi lebih baik mati sahaja golongan pembuat sihir ini.. bertaubatpun x guna.. (ini semua terpulang kepada Allah untuk mengampunkan atau tidak.. dapat masuk Syurga atau tidak..)

Apa yang jelas.. golongan ini telah membuat dosa besar membabitkan hati dan perasaan manusia.. membabitkan akidah.. dan memohon pertolongan kepada jin dan syaitan.. justeru.. dalam akal pikiran kita sendiri sudah dapat menilai betul atau salah perbuatan sihir ini.. Wallahualam..

(Tak ada istilah sihir untuk tujuan kebaikan sebab minta tolong Syaitan.. neraka lah tempat mereka)

No comments: