SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Sunday, November 06, 2011

Salam Aidil Adha 1432H/2011

Assalamualaikum wbt...

Dengan rendah hati saya mengucapkan selamat hari raya Eidul Adha kepada sesiapa yang membaca blog saya ini.. Semoga kisah pengorbanan yang menjadi sejarah besar dalam agama Allah ini menjadi satu pengajaran yang amat berguna buat semua. Tidak hanya menjadi adat dan ikutan, tetapi perlu ada satu penghayatan, perlu ada keikhlasan, perlu ada keimanan di dalam ibadah kita ini.

Alhamdulillah tahun ini saya beraya di kampung mertua di Bentong. Merasa lah bawak kereta dalam jem.. jam 3 pagi sampai rumah kerana terlalu banyak kereta di jalan KL- Bentong..bertolak 11.30 malam dari Putrajaya.. Baru kejap tadi dapat merasa sup daging yang amat enak sekali.. daging fresh sekali.. ditambah dengan nasi putih dan kicap toyu cap Kipas Udang..hmm.. sungguh menyelerakan..

Semoga kedua ibu bapa saya dan maklong yang kini berada di Tanah Suci Mekah memperoleh Haji yang mabrur dengan ucapan, kurma yang dikirim telah diterima dan enak sekali dimakan pada waktu hujan :p ..

Setakat ini dulu pos kali ni sebab nak gi bejalan ke Vega Mall Bentong jap..Semoga Allah memakbulkan doa-doa hambaNya yang lemah dan hina ini.. Ku berharap tanda-tanda yang menjelma 2 3 hari ini membawa sinar kehidupan baru kepada saya dan isteri.. Amin..

No comments: