SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Friday, January 18, 2013

Umur Dipanjangkan

Bismillah Al-Rahman al-Rahim

Alhamdulillah 18 Januari menjelma lagi menandakan beralihnya umurku dari tahun ke tahun.. menandakan semakin tua lah saya.

Pagi ini bermula suram, sejuk dan lemah.. Sampailah satu ketika..tiba-tiba semangat mula datang untuk meneruskan kehidupan dengan baik dan mula terasa inginkan satu perubahan yang jelas dan nyata.

Ya..dua tiga hari ini memang sesak rasanya kehidupan.. bukan masalah wang, tapi masalah pengaturan waktu yang kian singkat dan bebanan kerja yang datang bertubi-tubi. Hampir jadi letusan gunung berapi bila dapat 'jawatan' baru lagi hari Rabu tempoh hari iaitu menjadi ketua bagi satu Unit yang hebat. Unit itu memang saya amat suka. Tetapi memandangkan kehidupan tidak lagi sama seperti dulu, jiwa bergetar, badan menggigil dan menjadi marah-marah. Akibatnya merana diri kerana menjadi demam dan sakit urat.

Apa yang pasti perlu menyiapkan RPH, Register, Kelas, Stor Sukan, Perkara-perkara berkaitan j-QAF dan sebagainya. Tugasan menjadi mencabar kerana first time menjadi guru kelas walaupun dah lama menjadi guru.

Tahun ni mendapat hadiah sebelum birthday lagi.. Itulah Ahmad Faiq Aiman.. Hadiah untukku dan isteri daripada Allah SWT. Amat bersyukur. Akan ku jaga amanah ini dengan seluruh jiwa ragaku. Hari ini juga genap 7 bulan umur Aiman.. pagi tadi dukung dia sekejap sebelum pergi sekolah..

Azam? mestilah mahu berjaya. Nak jadi perfect memang susah. Nak jadi senang pun perlu susah dahulu. Justeru marilah bersama-sama memajukan diri. Mahu jaga kesihatan supaya lebih sihat dan bersemangat waja. Mahu menyiapkan tugasan sebelum due datenya.. mahu jadi sahabat kitab suci dan tetamu rutin rumah penciptaKu..Nampak macam ayat-ayat basi tapi kali ini azamnya kuat luar biasa. Semoga sukses dan dimurahkan rezeki. Dikurniakan kebahagian dalam keluarga dan kehidupan sendiri. Menjadi Guru yang baik dan bertanggungjawab, Tidak menjadi yang dipijak kepala tetapi bijak menangani masalah.

Ada kelebihan banyak yang disimpan sebelum ini. Kalini akan hold out semuanya. Semuanya tidak mustahil dengan adanya izin Pencipta. Semuanya jadi mustahil jika kita masih di takuk lama.. Terima Kasih Allah memberiku Isteri yang sempurna dan anak yang soleh..InsyaAllah...Wallahualam..

No comments: