SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Tuesday, August 20, 2013

Salam Aidil Fitri 1434h

Assalamualaikum WBT.

Agak sibuk untuk mengupdate blog.. semenjak guna note 2 jarang pulak nak onlione guna laptop heheh.. pakai android boleh juga bukak blog.. tapi bayangkanlah camne nak menaip.. menyeksa diri je :)

Walaupun sudah agak terlambat.. saya ingin mengambil kesempatan mengucapkan selamat Hari Raya AidilFitri versi 2013. Mohon Maaf zahir dan batin buat semua yang mengenali diri ini. Sesungguhnya setiap detik dalam hidup kita ini pasti akan berlaku sesuatu yang kita pinta mahupun yang kita tak suka..

Saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat semua ahli keluarga saya yang dekat mahupun jauh .. semua sahabat2 yang mengajar sekali di SK Putrajaya Presint 16(2)mahupun yang pernah mengajar di sini yang sudah bertukar ke tempat / sekolah lain.. Memang susah juga kalau ada berselisih faham dengan rakan sekerja. Perkara sebegini memang banyak bagi pengajaran buat saya dan perlu lebih berhati-hati dalam percakapan..status facebook mahupun gurauan..

Ucapan juga didedikasikan buat semua sahabat dari Tadika Kemas Changkat Jering.. rakan-rakan dan guru-guru SK Changkat Jering..rakan-rakan dan guru-guru SMKA Sultan Azlan SHah, Bota.. rakan-rakan dan guru-guru di Kolej Islam Sultan Alam Shah (KISAS) Klang.. Rakan-rakan dan pensyarah-pensyarah di UKM serta Institut Perguruan Teknik (dahulu di Cheras)..serta semua sahabat saya di dalam facebook..dan pembaca-pembaca blog ini yang memang selalu singgah atau tak sengaja singgah ;) Macam syok sendiri pulak tulis tulis ni. Tapi manalah tahu ada dikalangan yang saya dedikasikan tu terbukak blog saya yang tak seberapa ni hehehe..

Nak cerita pasal lain tunggulah di pos yang lain.. cuma tatkala saya menulis ini sudah masuk Raya ke 13 kalau tak silap..berlaku peristiwa berdarah terhadap umat Islam di Mesir yang memperjuangkan Islam.. berlaku penggulingan kuasa yang dilakukan secara terang-terangan yang jelas mencabul undang-undang alam..Setiap hari terasa amat sedih apabila terbaca bahan-bahan atau melihat gambar-gambar yang di pos oleh sahabat-sahabat tentang syahidnya penduduk Mesir yang tidak berdosa. Begitu juga dengan kekejaman Syiah yang membunih golongan Sunni tanpa belas kasihan. Peristiwa ini semua berlaku pada masa kita rakyat Malaysia sedang bergembira menyambut Syawal..

Masih sempat untuk kita semua berpuasa enam bagi melengkapkan amal ibadah sebulan berpuasa.. di akhir penulisan ini saya poskan sekeping gambar keluarga saya yang di ambil pada pagi 1 Syawal di tepi Pantai Kelulut Semarak Bayu :)


Semoga berjumpa lagi dengan keizinan Allah Yang Maha Esa ..

Maas Salamah wa Ilal Liqo'

1 comment:

Dinda Kanda said...

selamat hari raya yos