SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Tuesday, August 08, 2006

Silat dan Lanun filem

Assalamualaikum WBT...

Hmm..kat rumah ni nak sembang sorang2 kang dikata gila plak..baik tulis banyak2 baru lah tak gila..hehe.. saja nak citer skit pasal peristiwa dua tiga hari ni..tua-tua nanti bila baca balik kan boleh gak nak teringat kan? hehe..

Weekend lepas berlangsung Sukan UKM Silat Olahraga dan aku menjadi salah seorang urusetianya. Ramai tanya kenapa tak masuk dah? Ish camne la nak masuk kan konvo x sampai lagi dua minggu..buatnya terseliuh kaki ke ape ke..camne nak buat?..hehe..Khamis malam Jumaat pasang materest kat Dewan Gemilang UKM. gelanggang silat la..ramai gak yang datang membantu. Pastu ke Kolej lamaku KIY untuk memberi sedikit peransang kat budak2 wakil KIY tu semua..

Jumaat petang adalah pendaftaran.. ramai yang masuk SUKEM kalini. Meriah ja. Malam mula game seni. Aku cadang nak lepak UKm sepanjang Sukem sebab parent balik Perak. Tapi malam petama balik gak umah setelah letak barang2 kat bilik Nas.. Nas star KIY dan Juara MASUM silat Olahraga ni..my best fren lah.. Shahet pun sampai malam tu dari Pasir Gudang.. Shahet juga sahabat karib ku dari KIy yang sama2 memperjuangkan silat olahraga KIY dan UKM.. Seni malam tu dibolot semua oleh KAJAI dengan 4 emas.. Kiy dapat pingat pertama dalam sejarah silat seni dengan Rahim dapat pingat Perak..hehe.Sebelum ni x penah antar wakil seni.

Sabtu pagi bergegas bangun tidur dan ke UKM. Pitshah lepak umah aku gak tidur jap. Jadi Ajk letih ngan makan ja.. Aku jaga kaunter barangan dan geng2 silat UKM semua suka lepak situ..Ngan akak sorang tu Solehah kot nama dia, Shahera, Jihah, Yati, Mijang, Che Un, Skott dan Pok Che'.. tapi ramai gak lagi la..Masing2 buzy dengan tugasan masing2 termasuk dengan komitmen terhadap kolej masing2.. star2 UKM ramai datang balik untuk tengok SUKEM. Geng merangkap ex-musuh aku Bed pun ada. Selain tu Abang Zaidi lagenda, Amir Terminator, Mawi Gorgon dan ramai lagi. Riuh meja urusetia dengan lawak gurau senda yang x abis2..

Malas nak ulas pasal SUKEm sangat. Star2 macam Nas, Pok Che', Fiza, Mai, Man Kajai, Swat langsung tak bermasalah menggondol pingat emas. Banyak gak star2 baru macam Skott, Azmir KIY dapat emas. Apepun letih la dalam menghadapi SUKEM 2 hari setengah ni. Bekalan makan mencukupi malah berlebih dan Abang Man(coach UKM) tak menghadapi masalah sangat dalam menguruskan pertandingan kalini. Dapat t-shirt sehelai hehe. Shahet pun dilantik jadi urusetia last minit.

Ahad tengahari member2 ajak amik jubah konvo lat Dectar. Aku just teman depa sebab lupa bawak slip Bank Islam plak ish. Dani, Seze', Boby, Chot n Arip pun datang gak dari KUIM saja melawat.petang majlis meraikan urusetia-urusetia semua kat KFC PKNS Bangi.. meriah dan hampir semua datang kecuali Mijang yang letih sangat dan Shahet yang terpaksa balik Johor segera sebab esoknya nak keja.Nak ingat balik nama-nama AJK yang senhtiasa hepi sokmo..best... Man Kajai selaku ketua urusetia, Che' Un (Bashirul), Pok Che' (Hafiz), Nas, Skott( Hery), Mijang( Amizan), Shahet, Mai, Fiza, Yaty, Solehah, Ana, Fatimah, Shahera dan Aishah. Pas jamuan jalan2 ngan Nas, Skott dan Pok Che' kat Billion tu n then lepak bilik Nas. Kol 10 lebih balik umah.. Pit Shah ngan Mad datang lepak umah aku malam tu..

Isnin makan tengah hari kat Azura. Pastu lepak umah sewa jap. Amiq cakap dia start keja esok jadi lecterer kat Kolej Teknologi Timur. Murah rezeki dia. Ke UIA teman Pit Shah jumpa adik dia. Lepak kolej adik dia tu kat mana ntah lupa lak. x tesangka-sangka leh terserempak ngan member sekolah lama tapi mula2 konfius..aku dalam kereta dia kat tepi jalan.. macam Alaw je..last2 dia yang tepon seterusnya mengompemkan situasi tersebut ..hehe.. Adiknya pun ade kat UIA tu.. Comey plak tu..heee.. Adik ku sorang lagi jugak x leh jumpa AF.. Dah ikut orang kan..takkan nak buat kepala plak? :-( tau Laq marah.. Nanti leh jumpa punya.. Cadang nak gi UIA suatu ari nanti nak gi jumpa semua yang ada hubungan ngan aku.. Nak jumpa semua..

Pastu Fakrizal belanja minum kat kafe Human Science walaupun sebelum tu adik Pitshah dah belanja kat kafe Maryam tu..oo kolej adik dia tu Maryam lah..hehe.. Sha kat Sumayyah.. Laq kat Hafsa..kan dah ingat nama2 marhalah kat UIA..hehe.. pastu balik ke Bangi makan nasik kat Mapley. Gi umah sewa mulakan proses jadi lanun ngan Pitshah.. Bob, Dani semua ada dok buat hingaq Dani baru beli kamera digital. Yang lain semuanya bertugas di post masing2 :) ... sekarang aku balik rumah dan berehat.. Pitshah meneruskan usaha menjadi Lanun filem donload..heee

6 comments:

ainee said...

nie mcm lbh kurang ngan blog kat frenster jer...

yos said...

ye la..sape x bukak frenster baca sini..sapa x baca sini baca frenster..tapi aini baca dua2 kan? hehe

ainee said...

=p kantoi~~

Anonymous said...

Good design!
[url=http://gwjchtso.com/rbsu/aelf.html]My homepage[/url] | [url=http://pnowlfos.com/rtgi/pass.html]Cool site[/url]

Anonymous said...

Great work!
My homepage | Please visit

Anonymous said...

Great work!
http://gwjchtso.com/rbsu/aelf.html | http://irreykbm.com/irin/hjwv.html