SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Saturday, December 09, 2006

Macam-macam hal..

Assalamualaikum WBT..

Wah..bekurun lamanya x menaip kat sini..rasenya sejak adik eksiden raya aritu..hmm..dah byk tulih kat blog frenster daa...

Abes aku dapat jua melepaskan kerinduan pada Taiping selama dekat2 seminggu minggu lepas..balik kampung sebab nak ngecat rumah abang aku nak kawen raya Cina ni..Namun penyakit batuk pula yang melanda setelah kembali ke Bangi ni.. Ubat batuk dah nak abes sebotol tapi batuk ku sekebal aku..haha.. alasannya banyak sangat habuk kat umah aku tu..sampai sesak nafas aku dibuatnya..

AKu rasa nak lebih memaknakan hidup ni kenalah merancang sedikit jadual.. kalau kita gagal setelah berjaya merancang itu bukan lagi masalah kita sangat..tapi akulah manusia yang x penah merancang dan main hayun ja apa nak buat..semoga aku berubah..

Sekarang aku merancang nak berada di stadium setiap pagi kecuali pagi yang ada live bola kol 3 or 4..petang aku nak santai kat mana ja tempat yang boleh lepak..xkan x penah dengar lirik lagu " Dalam kehidupan ini yang terindah..melalui usia remaja.." hehe..aku masih remaja..jangan tertipu dengan identiti ku yang macam2 ni.. hmm ape saje

lepas ni aku nak update blog ni lagi..sape nak baca bacala..banyak benda bersarang kat kepala..semua aku nak tulis kat sini supaya anda tahu pemikiran saya dan apakah anda juga penah tepikir benda2 ni semua..wokeh la..

Sabtu n Ahad..enjoy..rehat..baikkan batuk dulu ye.. oho lupalak..aritu aku beli nokia 6280 kat Warta, Bangi setelah dihasut banyak pihak..pada 21/11/2006..semalam baru tukor hosing dia kat Chow Kit.. so aku ada 2 nombor sekarang.. 012 dan 019.. ada dapat email tentang boikot certain2 syarikat telekomunikasi aritu..tapi falsafah hidup ini menolak pendapat2 dalam email itu dengan alasan pegila dok kat dalam utan..hahaha..nak bagi hujah biarla ada satu syarikat yg betoi2 x buat salah 100%..

Dalam hujah2 email tu nampak ciri2 salah tu macam sama ja semua syarikat walaupun ada dianjurkan pakai yang satu syarikat tu lebih baik banding yang lain.. semua benda nak siasat baguih jugak..tapi kenapa duit beli top up tu ja nak siasat dia buat apa..
pegila siasat syarikat2 yang bekalkan barang kat supermarket macam care4, tesco ka jusco ka semua tu pulak duit tu depa wat apa..last2 semua.. mana tau syarikat kicap tu taja israel ka, syarikat susu pekat manis anjur pertandingan ratu cantik ka..hehe..nak siasat siasat semua la woi...


nak benT dah..merapik panjang plak

4 comments:

niza said...

habuk mmg nampak je kecik..eh x berapa nampakpun..tapi efectnye sgt teruk..saya dulu penah sesak nafas sebab gotong royong kat satu tempat yang berabuk sgt..kena pakai topeng jerubu la..hehe

Anonymous said...

Hi,
Gambar Janda bertudung bogel klik disini Web Hosting Providers:

Anonymous said...

Today was a complete loss. So it goes. I've just been letting everything wash over me.
- www.firdausashraf.blogspot.com g
07 car civic honda
buy used car
car undefined used
used car bergen
used car oakland
used car greensboro
used car raleigh
used car killeen
used car vallejo
used car tacoma

ainee said...

"Allah tak menilai hasilnya, namun Allah nilai usaha kamu".

Nanti kalau Allah tanya "Kenapa kamu tak boikot barang depa?"

Abg nk jwb apa?

Aa... sedikit sedikit, lama2 jadi bukit kn??

Setuju atau tidak terpulang. Namun yang batil itu perlu dielak. Bukankah begitu ustadz?