SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Tuesday, January 18, 2011

18 Januari...

Tanggal 18 Januari ini.. bertambah lagi tahun umurku.. rasa macam tak berapa sihat dua tiga menjak ni. Alhamdulillah masih dipanjangkan umur..

Ku memohon doa semoga Tuhan merahmati aku dan keluarga.. memudahkan segala urusan yang banyak belum selesai dan mematangkan aku sematang-matangnya..

Azamku? kalini nak menyihatkan balik badan ini yang dah terbeban dek berat badan yang asyik bertambah.. memang semput jugak.. Tengoklah apa boleh buat lepasni.. semoga Tuhan beri kecekalan, ketabahan dan kesabaran untuk aku...

Aku juga nak mendalamkan ilmu yang sekadar separas lutut.. sekurang-kurangnya biar sampai paras pusat. dah menjejak 5 tahun menjadi guru.. terlalu banyak yang masih kurang.. biar serasi dan sepadan ilmu duniawi dan ilmu Akhirat.. sebab bukan manusia saja yang kita hadapi.. makhluk yang tak nampak pun banyak sangat..

Semoga Tuhan mendengar doa hambanNya ini.. Ampunkan segala dosa hambaMu ini.. yang hina dan suka membuat dosa..yang banyak kelemahannya.. berikanku rahmatMu..berikanku SyafaatMu.. tinggikan darjat ilmuku.... kuatkan semangatku.. Hingga hujung nyawaku.. jadikan aku manusia berguna.. Tuhan yang Maha Esa dan Maha Berkuasa

No comments: