SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Thursday, May 03, 2012

Dukacita

Bismillahirahmanirahim...

Saat saya menulis entry ini.. hati saya sangat sedih.. hanya Allah yang tahu... Baru pulang daripada Hospital Putrajaya.. bertemu doktor pakar.. doktor mengesahkan uri anak saya berada di bahagian bawah..menutup sepenuhnya.. sudah tahap 4.. maknanya isteri saya akan dibedah sewaktu mahu bersalin nanti...

Doktor suruh masuk wad hari ini jugak.. tapi terlalu banyak urusan yang perlu diselesaikan.. kami merayu dilewatkan sedikit dan doktor bagi tarikh sampai Isnin sahaja untuk lapor diri ke wad... Isteri saya akan menghabiskan masa di wad Hospital Putrajaya untuk beberapa minggu.. sekarang kandungan berusia 31 minggu 3 hari.. bayangkanlah berapa lama lagi dia akan ditahan dan saya sendiri akan kesunyian.

Saya tidak terlalu memikkirkan keadaan saya. Memikirkan nasib isteri dan anak adalah jauh lebih penting. Lebih-lebih lagi anak sulung.. doktor dah scan.. lelaki katanya..dah nampak.. anak lelaki Alhamdulillah.. Kenapa perlu masuk hospital? Doktor beritahu keadaan uri yang menutup saluran itu akan mengancam nyawa ibu dan anak sekiranya berlaku perdarahan.. dengan 'direhatkan' di hospital, sekurang-kurangnya si ibu dan si anak akan mendapat perhatian lebih dan jika berlaku perdarahan, masa yang diambil tidak akan begitu lama untuk sampai ke bilih bedah berbanding jika berada di rumah.. saya pasrah dengan alasan doktor tersebut.

Patutlah beriya benar rasa nak beli barang baby masa cuti 1 Mei baru-baru ni... rupanya dah dapat alamat. Ada beberapa event besar akan berlaku dan yang paling grandnya adalah Majlis Kenduri Perkahwinan adik isteriku 27 Mei nanti. Nampak gayanya tak sampai lah kot. Isteriku juga dapat APC untuk Hari Guru Tahun ni.. tak dapat hadir jugaklah kot..

Untuk kes ini untuk bayi kembali ke keadaan normal adalah agak susah dan doktor pun berkata macam mustahil kerana sudah di tahap 4. Namun saya merayu sesiapa yang terbaca tulisan saya ini untuk mendoakan kesihatan Isteri dan anak saya berada dalam keadaan baik dan sedapatnya Allah beri keajaiban untuk 'kedudukan uri' itu berubah walaupun pada saat-saat akhir supaya isteri saya dapat melahirkan anak secara normal.. Senang membaca , susah hati ditanggung , kepada Allah tempat hambaNya merayu dan memohon.. Permudahkanlah segala urusan kami ya Allah... Wassalam 3 Mei 2012 12.50 tengah hari.

No comments: