SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Thursday, November 17, 2005

KiSah RaYa plaK!!

Assalamualaikum W.B.T

Hmm..sambung balik kesah aritu...sebab sekarang pun dah lebih dari 15 Syawal.. pasal raya..kalini kat Perak je sebab abang aku ada paper lagi kat KUiTHo..so kalo balik teganu pun tak syokla sebab nak bekejar-kejar balik Perak cepat..so inilah kali ketiga berturut-turut raya kat Perak..Tahun lepas patutnya kat Teghanu tapi sebab Pesal tengah SPM so lagilah menganggu kalo balik..

Sebaik saja aku sampai dari UKM tempoh hari..ada banyak kad raya yang tersusun atas meja..mula2 aku ingatkan sape punya..last2 nama aku ja..hehe :p ..Tima kasih kepada yang kasik tu..takde la banyak macam orang lain dapat..pemberi-pemberi tersebut ialah seperti:- Wan Ahmad Fawiza iaitu sahabat baik sejak tadika sampai form 3 kelas sama; Noor Adiba yang aku kenal masa PKN..budak PKN le nih..dak Negri9; Tiena iaitu sahabat dari Pulau Pangkor; Zulfikri iaitu rakan yang sama-sama membina kebajikan Masjid SMKASAS dulu..heheh.. ; Mohd Azhar Amari iaitu rakan karib ku sejak form 1 dan merupakan rakan sepanahku (Archery); Che Min member dari Perlis; Siti Hafiza Jaafar (status misteri? :p); Sheila Ayu member sekelas aku kat SMKASAS; Solihah iaitu seorang gadis yang kukenali kat UKM..junior akula..dan Nazareen seorang sahabat baikku di UUM yang masih misteri..

Raya pertama macam bese semayang Raya kat Surau Taman Menteri..pastu ada jamuan Raya kat dewan..berkumpul ramai-ramailah orang kata. Jumpa abis semua..E, Mas, Kamal, Opek dll.. Semua macam dah mau kawen je hehe.. Aweqs pun ramai la jugak kat Taman ni.. pastu terus bersalaman ngan parents ..salam Selamat Ari Raya la.. gi kubur Tok Wan aku..pastu lepak umah Tok.. Raya umah Mak Cik Piah pastu gi umah Tok balik..keluarga Mak Long dah sampai.. Keron, Aan, Intan dan Boboy semua ada..cousin terapat akulah tu.. pastu lepak lama gak baru balik umah..tiduq se 'round' ..

Raya kedua aku jadi penyambut tetamu ja.. ramai orang datang..takan aku nak tinggal umah.. pastu malam tu Azhar datang ngan 2 member kampung dia..Kami mula merancang-rancang untuk esok.. Raya ketiga..Luthfi Mail datang umah aku..kami lepak lama gak pastu gi Open House umah Dila kat Kuala Kangsar. Kat sana Azhar dah ada pastu sorang lagi member lama iaitu si Paisal@ rehan pun datang gak..lepak lama gak umah Dila..Rupanya arini ada konvoi dak KASAS dulu ke Teluk Intan kami yang kat sini 50-50 la nak join ke idak..last2 kami berempat (aku, Luthfi, Paisal ngan Azhar) pi umah Azhar plak...

Kat situ plak last2 geng2 yang dah lama aku tak jumpa pun mai..dorang pun 50-50 nak gi Teluk Intan tu ke tak..last2 datang Kuale..Cip, Zawani, Ghulam ngan Borg..fuh lama gila x jumpa dorang.. Cip adagak jumpa sebab aritu dia ngan Mirul ada mai UKM..Pastu tak lama pastu Daud plak datang naik kereta dia sendiri cap Honda ala-ala Accord gitu..mai aih..ye la member2 dah keje kan..Kat umah Ar makan laksa pastu destinasi terakhir kami ialah umah Rehan la kat Kati plak.. si paisal ni digelar Rehan sebab ada iras2 ngan rehan dak kelas aku dulu..kuikui..member2 akuni bab2 menggelar no 1 lah.. dari sekolah sampai sekrangpun dok inagt lagi tu..dashat..kat umah reham makan bihun goreng..dari situ pakat ngan abang aku pakai sms tengok bola kat Maple Rahman Taiping..

Kami berpisah..bermakna jugaklah raya aku kiranya dapat jumpa member2 ni semua..pastu soh Lutfi anto aku kat Maple berskrin besar tu..abang aku dah ada kat situ..layan bola dalam kerenyai-renyaian ujan.. Liverpool vs Aston Villa..menang 2-0 Gerrard score penalti ngan Alonso rembat jarak jauh..pastu layan Arsenal vs Sunderland.. sungguh bergaya Van Persie sumbat 1 gol dan Henry boh 2 gol..menang 3-1.. Esoknya tengah malam aku ngan abang aku 'fly' gi AlaYala tengok Man Utd vs Chelsea..walaupun aku anti MU tapi Chelsea pun aku x berapa suka gak..MU menang 1-0 dan Chelsea tak dapat challenge rekod 49 game tanpa kalah Arsenal..sonoknya aku..hehe..Padan muka Maurinho yang belagak tu..dahla Fletcher yang score..nama tak sehebat Rooney, Nisterooy..nampak sangat game antara dua tu tak best :p.. jangan marah ye..hehe..

last sekali aku beraya ngan Yaman..jumpa dia kat Kamunting dia antor kakak dia nak pi Ipoh kat stesen Bas. Ikut Yaman beraya umah member dia nama Adam..pastu gi umah kawan dia yang Eksiden kene potong kaki nama Is tu kat Taman Saujana.. Then kami ronda2 Fajar Kamunting usha2 aweqs..pekena Janggut Putih se'round' pastu gi lepak Masjid Kamunting..gi Bundle kat situ sama.Tokey dia orang kampung Yaman kuikui..pastu round2 pasar malam Kamunting..tulah yang last..balikla umah pastu.. raya aku sampai takat tu ajela kot.. sekarang ni aku baru je balik dari KL saje ayah aku ajak sebab dia ada meeting kat Putra Jaya..aku ngan adik aku drive tukar2.. Esok kami akan balik kampung kat Terengganu plak..tapi masih sebab ayah aku adsa meeting kat Terengganu..menyelam sambil minum airlah orang kata..leh la jugak beraya sekali kan..hmm..abis camtula cuti aku hehe...jumpa lagi..

3 comments:

Living in Thailand said...

Hi Nice blog please take look at my website as well *My free sms website**

ju_on said...

selamat hari raya.. :)

siti said...

awk tak dtg pun beraye umah kite..rasanye dah jemput..lupa alamat kut...