SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Tuesday, December 20, 2005

Kenduri Kahwin Member Pertama Dihadiri..

Assalamualaikum W.b.T...

Hmm..kalini versi font besar..hehe..font tiny susah gak nak jegil mata baca...hmm..apepun hope semua rerakan sihat sejahtera hendaknya...

Kalini nak citer pasal menghadiri kenduri kahwin kali pertama member sendiri yang pernah sekelas kahwin...haaa..Member kat SMKA Azlan Shah..sekelas ngan dia time form1 dan form 2 je..pastu dia masuk kelas dak2 pandai..aku masuk kelas samseng ekekeke..Wardina Mohd Shahid nama dia..orang Selama..dekat je ngan umah Mirul..Umah Ain pun sama kot..tatau la..

Janji punya janji..mula2 aku rasanya tak jadi pegi sebab ada 'Family Day Jabatan Pelajaran Perak' kat Pulau Pangkor..Ayah aku kompem la soh aku ikut sebab aku je anak dia yang ada kat umah time tu.. Lastly sebab Pyob sanggup tak pegi Pangkor sebab ingat aku nak gi kenduri..akupun kansel pegi Pangkor..Lagipun Azhar la pencetus semangat nak pegi ni..ngan Pakli Apad.. Akupun kontek2 la member2 semacam paksa soh pegi..hehe..sebab Hajar dah pos kad jemputan kat aku dalam tu soh jemput member2 lain sama..

Pagi tu ujan lebat tak ingat..kenduri ni hari Sabtu 17/12/2005..kalo perasan kat berita mula banjir tu start harini la..dengan ribut kuat sejap Awal pagi..hanya Tuhan yang tahu betapa tabahnya aku semayang Subuh pagi tu..hehe..Aku janji ngan Azhar..dia nak datang amik aku..Dari Manjung Is satu kereta dan dari Parit Cip satu kereta..kami berkumpul kat Stesen Bas Kamunting pukul 1 Petang..nipun sebab keje nak menunggu orang..Last sekali kena tunggu Pyob yang naik bas dari Parit Buntar ke Kamunting..kol 2 lebih jugak baru semua dah ada..Tunggu siap lepak Maple lagi..pastu semua sempat semayang Zohor kat surau Stesen Bas ni..hehe..lawok2..

Semua yang wujud pada time ini ialah Aku, Azhar Amari dan Pakli Apad satu kereta, Chip, Pyob, Husni satu kereta dan Yusry, Is, Pesal, Loba satu kereta..Kami pun gerak melalui jalan berliku ke Selama.hehe..nilah first time aku ke Selama..kol 3.30 baru sampai.. kat situ ada Mirul ngan Fikar..pastu dak pompuan yang ada Ain, kokna, Hajar, Ima dan Norun..Lama betoi x jumpa dorang ni..Apa yang penting kita makan dulu..hehe..Pastu sesi bergambar kejap..sekali pengantin pun dah mekap sampai x kenal rupa daa...

Setelah nyembang2 kejap..ingatke nak berpisah camtu ja..rupanya Mirul plak ajak gi umah dia makan Mee Udang katanya.Tapi member laki je la..ingatke melawak..rupanya betoi2..fuh kenyang kawe dan rakan2..hehe..siap ada pulut lagi..hmm..best best..memang lama giler tak jumpa member2 ni semua..dapatla borak2..kutuk2 macam dulu..huhu..meriah umah Mirul time tu..Time ni barulah berpisah..Sebab Mirul nak ke Bukit Gantang.. so aku ngan Pakli naik kete dia la..Azhar nak balik cepat..nak gi Stadium Perak katanya..So aku,Mirul, Fikar, Pyob dan Pakli naik kete Mirul la..

Mula2 gi antar Pyob dulu kat Parit Buntar..lama gak x datang sini..Lepak umah Pyob semayang Asar dan Maghrib..Lawa gak umah dia..Family diapun macam parents aku gak gi Pangkor untuk Family Day JPN Perak..so dia sesorang la kat umah tu..Pastu kami berempat terus ke Bukit Gantang..ada program anak angkat. Mirul Ex-Oficio Program ni..Tahun lepas dia yang start buat.. Dak Kolej dia kat UUM..Kolej apentah..aweqs ja banyak..last2 langsung aku kelentong depa akupun dak UUM kolej Pernas..hehe..Lama gak lepak...kol 10 lebih baru la Mirul antar aku balik..Aritu jugak Besday Pakli..so dia ada Jamuan Family la..

Tamatla sehari hari tu..Malam tu Perak kalah ngan Telekom 1-0.. Main kat Ipoh plak tu..aku tgk game ulangan tadi kat TV1..Perak main macam serba tak jadi..pastu Pemain telekom semua x cukup vitamin malah leh jadi pelakon handalan semua..kuat berlakon betoi..kena skit jatuh sampai macam nak mati..busuk betoi..nak menang pun biarla nampak macam anak jantan..apara..Liverpool kalah ngan Sao Paolo Piala Kelab Dunia FIFA..1-0 ja.. Pastu yang paling sedih lagi Arsenal kalah di tempat sendiri dengan Chelsea 2-0.. pastu siap muka angkuh lagi anggota-anggota Chelsea ni semua..entah badi apala..3 kali jumpa 3 kali kalah season ni..

Minggu ni gembira sebab dapat jumpa balik ramai kawan2 sekolah dulu..tapi disebalik tu sedih sebab 3 team yang aku sokong betoi2 dah kalah..Perak, Liverpool dan Arsenal..Hmm..cuba lagi la yang terbaik..Pasni harap leh jumpa ramai lagi member kalo ade sesapa yang kahwin pulak..hehe..Wassalam

1 comment:

ali karimi said...

best la dah ada member yg kawin..awok bila lagi?..hehehe