SELAMAT DATANG KE JALAN BAHAGIA(Semoga kita semua beroleh manfaat dan syafaat dariNya)

Sunday, July 16, 2006

Kejayaan pemain Arsenal di Worldcup 2006:(adagak yang malang)

Lehmann: keeper German yang mantap bertahan sampai semi final sebelum bolos 2 bijik 2 minit terakhir masa tambahan lawan Italy

Toure: mantap bersama Ivory Coast..kalahpun game dorang best giler..

Sanderos: mantap beb..sedar x sedar swiss x bolos langsung dalam welkap kalini..kalah pun dalam penentuan penalti ngn Ukraine..Sanderos score lawan korea sampai berdarah kepala..best..

Djourou: sama mantap bersama defend Swiss..tapi xleh celen Sanderos lagi...

Cole: mantap bersama defend England. Kalah ngan Portugal pun sebab penalti ja..lagipun antara sebab kalah MU's man sorang tu kena buang padang sebab MU's man sorang lagi kuikuikui.......

Campbell: elokla dah blah..hehe..seri ngan Sweden pun sebab dia nampaknya

Reyes: bantu Spain dalam game ketiga..umpanan dia hasilkan gol walaupun sekali ja dia dapat main ..

Fabregas: adik yang mantap di tengah padang walaupun usia setahun jagung..banyak gak bantu Spain seperti banyak umpan bola kat Torres dan striker lain sebelum kena ngan geng kuda tua dan termasuk abang Henry nya

Gilberto: Dapat gak main 1st eleven beberapa game ngan Brazil walaupun kecundang jua di tangan France akhirnya..

Adebayor: Togo sekadar pelengkap jadual..team dorang semua gila harta..hehe

Rosicky: tengok game lawan Amerika teman paling tekejut..gaya main ada macam Hleb..tapi game pastu Nedved take over tengah padang sebab Rosicky xleh wat apa game lepas tu..bila nak dapat bola ja Nedved amik dulu..pastu kalah..hehe

Ljungberg: Aisey..penyelamat dunia score gol minit terakhir lawan Paraguay..game Sweden mmg best dalam peringkat kumpulan tapi tetiba kalah ngan German gol awal Podolski yang teman x sempat tengok..pelik pelik..

Henry: jatuh dengan memegang muka waktu lawan Spain(macam belakon) dan hasilnya Viera menghasilkan gol :P . Habiskan badi France yang xleh score gol dalam 4 pelawanan piala dunia waktu lawan Korea. Musnahkan harapan Brazil dengan gol bestnya. Jatuh dalam kotak penalti bila bintang terkenal Chelsea si Carvalho yang gila menebas kaki orang menyangkut kakinya. Penalti Zidane membawa kemenangan..Aksi menarik di final tapi kuar awal sebab pancit kot..hehe..mantap!!

Van Persie: lorong bola baik punya kat Robben waktu game 1st yg menang 1-0.. score gol freekick cun punya lawan Ivorycoast..

Walcott: Masih mentah dan media hanya mampu menayangkan aweqnya sahaja kerana dia tak dapat beraksi seminitpun atas padang..hehe..

Apapun best jugak la..lebih kurang 15 orang player Arsenal kat World Cup 2006..Kalau ade respon team lain yang bangga dengan aksi playernya di WorldCup 2006 silalah tulis sama..leh gak kita kongsi membacanya..hehe..
(INI BUKAN PROVOKASI..SAJA JA SEKADAR PENGETAHUAN YANG X BERAPA PENTING BAGI FAN TEAM LAIN..JANGAN TANDUK SAYA OK!!)

3 comments:

ainee said...

arsenal rules!~

ainee said...

yeay! we won for d first match at emirates with ajax. :)

ainee said...

bukti Arsenal football club has signed a sponsorship deal to promote Israel as a tourist destination from next season.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/4753546.stm
tnya sket jer, y arsenal??? y??